måndag 28 september 2015

Nacka kommun

Nacka kommun
Stockholms kanske mest förändringsvilliga kommun?
 2 X hundra meter Finnboda pir. Bild: HSB

Nacka kommun har bland de mest spännande byggprojekten i länet just nu och är också den kommun som har den starkaste förtätnings- och exploateringsvilja! 
Nackas kommunstyrelse räknar med att ha 165 000 invånare till år 2050, det är en ökning med 76 000 från dagens antal! Mestadels sker uppbyggnaden till stad i Sicklaön med Nacka Centrum i spetsen och på Kvarnholmen. Bara på Västra Sicklaön (stor som Södermalm) kommer det att bo ca 65 000 människor till år 2050. Andra större projekt finns i Finnboda varv, Alphyddan, Nobelberget (Sickla industriväg), Henriksdal, Nacka strand och Bergs gård (oljecisternsområdet) där det planeras för över 2000 bostäder. 
Huvudanledningarna till de stora satsningarna är dock kollektivprojekten Tunnelbanan och Tvärbanan som gör det möjligt med en tydlig rumslig struktur och tätare stadsmässighet. Detta ska utnyttjas till att bygga en sammanhängande stadsstruktur. I Nacka stadshus finns en stor modell av framtidens Nacka till allmänhetens beskådning, väl värt ett besök.


Det finns också en 3D-modell-animering av Nacka centrum:

Länken hittar ni HÄR


Mer om vad som är på gång i Nacka finns under Yttre projekteringar; Nacka stad

Stockholm lighthouse, Kvarnholmen. Bild: JM

Oscar Freyre
2015-09-28

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...