fredag 13 november 2015

Mall of Scandinavia invigning

Invigning av
Mall of Scandinavia
12 november 2015
Från Pendeltågets gångbro mot gallerian 

Igår kväll var jag på invigningen av Mall of Scandinavia, Skandinaviens största köpcentrum! Kl 20.00 slogs portarna upp och in vällde det tiotusentals nyfikna flanörer samtidigt! Trängseln blev värre ju längre kvällen fortskred! Jag var själv inbjuden till Specsavers invigning inne i gallerian och tänkte därför passa på att dokumentera om denna gigantiska köpcenterprojekt vars marknadsföring också slår rekord i den svenska detaljhandelindustrin! Nästan 4 år har det tagit att bygga detta miljardprojekt som nu blev klar lagom till julhandeln!

Med tanke på storleken så hade gallerian ett bra och varierad urval av butiker med fokus på utländska detaljhandelsmärken. Gallerian var uppdelat i två våningar där större delen av butikerna fanns men det fanns ytterligare någon eller några våningar till vid dess stora entré mot Friends Arena, där restaurangerna florerade. Med hjälp av gallerians 4G-app kan man beställa och betala sin mat i förväg samt se, om man vill registrera sig, vilka vänner som befinner sig i gallerians butiker! Här är några bilder inifrån gallerian:

(hoppas på överseende för de suddiga bilderna tagna med min Iphone!) Här vart det stopp! Trängseln omkring kl 21 var för påfallande minst sagt!
Foton: Oscar Freyre

Foto: Emma Andersson

MoS skall ta upp konkurrensen med framför allt Täby galleria då man kommer fokusera på märkesvaror. Men mycket tyder på att Solna Centrum kommer att ta mest stryk av att få denna bjässe som konkurrent inom samma kommun. 
Vi får hoppas att det går bra för länets 35:e galleria helt enkelt!

Entrén mot Friends arena vid 21.30 tiden och köerna in i gallerian fortsatte!

 Oscar Freyre
2015-11-13

1 kommentar:

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...