tisdag 6 september 2016

"Skövla Årstafältet"

Skövla Årstafältet
NU!
Nu har skövlarsyntharen och stadsdebattören Måns Jonasson
gjort det igen, gett bostadsegoisterna en rejäl känga!
Låten är en reaktion mot nätverket Årstafältet som överklagat byggplanerna på Årstafältet bara för att de vill ha en landskapspark där! Trots att nätverket vet om att det kommer avslås kommer de att fortsätta överklaga just därför att man har rätt till det! Måns förra låt handlade om trädkramarna på Hammarbyskogen där en dylik liten grupp picknickade och sjöng i skogen inför de lokala tidningar för att få uppmärksamhet för sina bostadsegoistiska attityder!
Här är låten, lyssna, läs vad som står och njut!

  
Musik och video: Måns Jonasson

Alla har rätt att överklaga byggplaner, det är ens demokratiska rättighet, men man behöver inte missbruka det. Missbruk leder till att hyresnivån hålls konstant hög eftersom de fördyrar byggnationen. Det drabbar alltså inte bara en själv utan alla andra medmänniskor som bor invid den överklagande personens objekt. (de behöver inte ens bo i närheten) Dessutom försenas framtidshoppet för en bostadslös för lång tid framöver! Jag hoppas politiker gör något drastiskt åt det här för de allra flesta överklaganden görs just på grund av obstruktion, alltså att medvetet förhala byggärenden, vilket Nätverket Årstafältet är ett tydligt exempel på! 

Att grönområdena minskar drastiskt ter sig som en överdriven skrämselpropaganda för att få stöd hos folk som inte känner till fakta.
Här nedan är en karta som visar hur mycket grönområden det finns i södra Stockholm med omnejd och Årstafältet markerat med gult:
Bild: Tore Kullgren


Oscar Freyre
2016-09-06

2 kommentarer:

  1. Skönt att flera tröttnat på tokdårarna! Mycket läsvärd blogg. Tommy

    SvaraRadera
  2. Tack Tommy! Man slutar aldrig att förundras över all den uppmärksamhet bostadsegoismen får i både media som hos samhällsdebatten! Behöver man mer "grönt" omkring sig så borde man egentligen inte bo i en stad, då detta land är en av Europas skogrikaste länder, går det utmärkt att flytta dit skogen växer fritt! OF

    SvaraRadera

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...