torsdag 6 oktober 2016

Regeringen vill satsa på höghastighetståg

Idag kom beskedet:
Regeringen vill satsa på höghastighetståg 
men Moderaterna och Liberalerna säger nej!

Infrastrukturminister Anna Johansson. Foto: TT

100 miljarder ska satsas på infrastruktur samt för att bygga stambanor för höghastighetståg mellan de tre stora städerna i Sverige.
Infrastrukturpropositionen presenterades av infrastrukturminister Anna Johansson idag som säger att satsningen ska ske stegvis allt eftersom ekonomin tillåter. Nästan 6 miljarder ska öronmärkas till underhåll och renovering av dagens spår. Samtidigt låter Moderaterna avslöja att de hellre vill satsa pengarna till infrastruktur i städerna såsom flaskhalsar inom regionalpendlingen samt underhåll. Vill M satsa på flyget också?
Alla partier är för Ostlänken frågan är bara hur verkningslöst den är för regionalpendlingen? Dock är det ingenstans man nämner Magnettåg eller ens antyder att man tittat på det. Trafikverket är lika nonchalant i denna fråga som för saltet på de norrländska vägarna eller Österbroförslaget! Är det någon lämplig tid att utreda magnettågets effektivitet, miljövänlighet och dess tekniska överlägsenhet så är det NU!

Nedan en film om det fantastiska japanska maglevprojektet


Om man gör en jämförelse: 230 miljarder kronor för 1000 km maglevspår blir 0,2 miljarder per kilometer. Förbifart Stockholm kostar 45 miljarder för 21 kilometer, det blir 2 miljarder kronor per kilometer! Är det sådana infrastruktursatsningar som M vill göra? 

Oscar Freyre
2016-10-06  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...