måndag 14 november 2016

Yimbypriset Stockholm 2016

Nu är det avgjort:
Yimbypriset till Albert Lindhagens minne 2016 går till
Oscar Properties och deras projekt 
Norra Tornen vid Hagastaden!

Bild: Anders Gardebring & Oscar Freyre.  Yimby Stockholm


Motiveringen lyder enligt följande:
"YIMBY-priset till Albert Lindhagens minne för år 2016 går till Oscar Properties för projektet Norra Tornen. Ett spännande och intressant nytillskott i ett Stockholm där nyproduktion oftast domineras av försiktighet och standardisering. Oscar Properties har trots hårt motstånd lyckats genomdriva något som länge förefallit omöjligt: att i en central del av stadsrummet uppföra nya byggnader med ovanliga arkitektoniska kvaliteter och hög synlighet. Projektets plats är dessutom synnerligen väl vald genom sin sammanbindande effekt där Stockholm och Solna möts i ny och växande tät blandstad."


De fem finalisterna som gick vidare till Yimbypriskommittén var:
Rinkebystråket (Familjebostäder), Järfälla kommun, Viktor Barth-Kron (DN), Tellus Towers (SSM) och Norra Tornen (Oscar Properties) 

En verklig värdig pristagare enligt mitt tycke!

Norra Tornen har haft motvind och mycket hårt motstånd från diverse myndigheter och privatpersoner men ändå lyckats behålla kampviljan att få ro hem projektet i hamn! Byggbolaget har påpekat att de har ambitionen att förändra Stockholms siluett och visar att den urvattnade antiurbana jantelagen är förlegat och begraven. 
Jag utropar stort grattis!
Oscar Engelbert VD och grundare av Oscar properties. 
Foto: Tidningen FastighetsvärldenNorra Tornen. Bilder: OMA arkitekter


Oscar Freyre
2016-11-14


P.s. tidningen StockholmsFria skriver om priset 17 nov-16

2 kommentarer:

  1. Fast personligen så gillar jag Järfälla kommuns undebara planer för Barkaby staden. Fantasiskt underbart är det jag vill säga om de planerna!

    SvaraRadera
  2. Anders, jag håller med dig! Det var faktiskt jag som nominerade Järfälla kommun också då jag tycker att de verkligen bygger stad med riktiga stadskvarter och så långt från från miljonprogrammets sovstäder man kan komma! Det var bara en röst som skilde vinnaren från den! Kanske nästa år? :-) OF

    SvaraRadera

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...