torsdag 19 januari 2017

Gasstubben

"Gas-stubben"
Skyskrapan vid Hjorthagen skulle först bli 170 meter hög men krymptes till 140 meter men fick då avslag av Mark- och miljööverdomstolen som tyckte att den inte fick vara högre än 90 meter!

Fortums överklagan vann gehör hos Svea hovrätt i somras och det blir vägledande för kommande höghusplaner för området!
Skillnaderna i design från 170 m till vänster och 140 m till höger. Observera att det första förslaget kom år 2010, så då förstår ni hur långa våra planprocesser är för dylika projekt! Illustrationer ovan: Hertzog & de Meuron

Nu trodde alla att byggherren gett upp eftersom minskningen i antalet lägenheter blir så att säga väldigt påverkande för husets ekonomiska bärighet. När så de nya bilderna på "den hyvlade skrapan" börjar komma så ser den mer ut som en tjock stubbe än ett snyggt och väldesignat höghus. Bilderna nedan är hämtad ur en kortfilm från byggherren som visar hur oproportionerlig huset blir! Dock måste jag berömma byggherren Oscar Properties för deras tålmodiga kamp och ambitionslust att ändå gå vidare med detta!

Stockholmarna blir allt mer positiva till höghus och denna ökning beror på ungdomarnas situation då de får allt svårare att hitta egna hem och ser därför positivt på att man bygger mer på höjden! 
Mer om detta kan ni läsa på en DN-artikel med länk HÄROscar Freyre
2017-01-19 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...