söndag 29 oktober 2017

Omvandling av Södertäljevägen med fontän

Omvandling av Södertäljevägen med fontän och ljusshow!
Fontänljusshow i Barcelona

Omvandling av Södertäljevägen till stadsgata har varit på tapeten i minst ett decennium men hittills har det varit snack och en ineffektiv avvaktan på Cementas flytt! Nu har det kommit nya direktiv från stadens ledning att sätta igång projektet. Än så länge har det bara varit Jernhusen som stått för taktpinnen men deras vision är dock mycket intressant då den har ingen överdäckning eller sänkning av vägen. 
Jag har också gjort en visionsplan på hur denna väg skulle kunna omvandlas till en vacker boulevard/allé med ett par rondeller varav den ena, där Södertäljevägen möter Hägerstensvägen, kan prydas med en fontän som får en ljusshow om kvällarna. Fontänens ljusshow skulle då vara väl synligt från många håll, inte minst från Liljeholmsbron och Aspudden. En attraktion som får kvällspromenaden att få ett urbant inslag i det mörka halvåret.

Nedan ser ni min plankarta över visionen där man också ser hur mycket yta som frigörs för ny bebyggelse längs med denna del av Södertäljevägen. Området längs till höger på kartan är Marievik och där finns det redan långt framskridna planer på ny bebyggelse.
   En Söders Karlavägen typ? 

Nedan ser ni Jernhusens och Alessandro Ripellino Arkitektkontors förslag på området kring Liljeholmskajen och Södertäljevägens del vid brofästet.


 Alessandro Ripellinos plankarta. Yimbys plankarta för området.Min visionsbild över kajhörnhuset Marievikstornet version 3 från tidigare i år.


Enligt staden kan det byggas upp till 4000 nya bostäder i området och jag hoppas att det inkluderar många kulturella verksamheter för att det ska bli en ordentligt stadskänsla över det hela!

2017-10-29
Oscar Freyre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...