torsdag 8 februari 2018

Spa i Kungens kurva

Spa- och badanläggning i Kungens kurva

Två förslag ligger kvar för den sedan länge omtalade spa- och badanläggningen vid Kungens kurva som Huddinge kommun nu ska besluta sig om. "Sveriges modernaste badanläggning och hotell" heter det i de bådas förslag.

Kurland GMBH:
Kurland GMBH, bild: Studio Puisto Architects

Kurlands förslag innehåller ett höghus om 18 våningar med hotell med 300 rum och 84 lägenheter för andelsboende, konferensanläggning, vattenpark och aktivitetspark samt torg, butiker och restauranger inomhus.

Pioneer Capital tillsammans med NCC


Bilder: Berg & Gren Arkitektbolag


Det tidigare förslaget

Pioneers förslag innehåller hotell i två skrapor format som ett H och som fått namnet Uddungarna efter de tidiga Huddingeborna. 220 till 300 rum och studentboende, vård- och omsorgsboende och samhällsservice med kontor. Ej klart hur många våningar höghuset kommer få. Äventyrsbad, spa-anläggning med gym och upplevelser för hela familjen. Grönt utomhustorg, handel, restauranger, evenemang och multikulturell saluhall! 

Anledningen till att det dröjt sedan kommunen utlyste en tävling 2011 är att den tidigare exploatören lyckades aldrig ro hem projektet. Snart ska ärendet upp i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott och då beslut fattas ska kommunen samarbeta med det vinnande förslaget.

Personligen tycker jag Pioneers är klart mer intressant dels för det läckra höghuset men också för en ny multikulturell saluhall och det är kul att det händer nått i det området!


2018-02-08
Oscar Freyre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...