tisdag 12 april 2016

Bromma har ingen framtid!

"Bromma har ingen framtid!"
Äntligen en som har förstått bromsklossens bisarra existens!
 Från nyhetsbloggen Omni 2016-04-11

Bromma flygplats räknas som en av de stora bromsklossarna i Stockholms stadsutveckling och det är mycket förvånande att den gavs större flygsäkerhetszon i en tid då staden behöver expandera! 
Trots mörkande av bullernivåer och hämmande av välbehövlig förtätningsexploatering anser flygplatsledningen att de utgör en samhällsservice och försöker hålla sig kvar längre än avtalets deadline 2038. Tillsammans med radartornet utgör dessa två verksamheter ett hinder i höga byggplaner i stora delar av Storstockholm. I en tid av expanderande naturreservat blir mängden byggmark yta allt mindre och kvar finns bara att bygga på höjden men det sätter dessa två instanser effektivt stopp för och där står bostadskön och bara växer. Samtidigt som Stockholms handelskammare vurmar för att ha kvar flygplatsen, av en obegriplig anledning, så basunerar de ut om kompetent arbetskraft som lämnar staden i brist på bostäder! 
En hund som biter sig själv i svansen?

Lösningen enligt min mening är dock inte en fjärde bana på Arlanda, det kräver i princip en planprocess helt fri från överklaganden om den ska hinna byggas klart till 2038, utan en flygplats i Södertörn!
Detta slår många flugor i ett enda slag och jag ska ge er några exempel: 
1. En flygplats söder om stan skapar hundratusentals arbetstillfällen som ger den industriellt outvecklade Södertörn en chans att hinna ifatt det rika norr!
2. Det motverkar/lindrar/avlastar arbetspendlingen genom Mälaren då arbetstillfällena som uppkommer attraherar de boende på Södertörn!
3. Flygplatsen skall ha både inrikes- och utrikestrafik och på det sättet avlasta pendlingen till Arlanda!

Bara för att nämna några exempel men var den ska ligga är en annan fråga. Dock har jag även där ett förslag som visserligen inte är noggrant researchat men som kan vara värt att fundera över, se karta nedan:

Fokus ligger på halvön "Näs" i Himmerfjärden, havsviken är som gjord för inflygning!

Oscar Freyre
2016-04-12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...