Järfälla

Höga projekteringar:

Järfälla
Barkarby, BAS. Atrium Ljungberg 


Järfälla kommun har under de senaste åren kommit upp som en av de ledande stadsutvecklingskommunerna i Stockholms län. Nya Mälarbanan, Förbifarten och Tunnelbaneförlängningen från Akalla till Barkarby är några av orsakerna till det starka uppsvinget! Kommunen vill bygga nästan 20 000 nya bostäder fram till år 2030!


Järfälla-Barkarbystaden
På den gamla flygplatsens mark planeras det för hela 18 000 nya bostäder enligt Järfällas kommunfullmäktige! Det kan finnas planer på några höga huskroppar i området enligt kommunen. Bilderna är från 2016


Bild: Tovatts architects & planners
Bilder: Järfälla kommunKv Pumpen Kallhäll
Nytt 16 våningshus med fin utsikt mot Mälaren i Kallhälls centrum. 
59 bostadsrätter HSB. 
Status: färdigbyggt 2019
Tyvärr blev huset inte riktigt sig likt renderingen, man slopade att måla fasaderna!

Bild: Diakrit/ HSB

2016-06-14
Veddesta

Veddesta ska bli ett nytt centrum och ett kollektivt nod med 5000 - 6000 nya bostäder! Flera höga hus på upp till 32 våningar, möjligtvis 40 våningar, planeras det för!
Nedan: Etapp 1; Södra Veddesta med 2000 bostäder:


Illustrationer: Järfälla kommun och White ArkitekterNya Jakobsbergs centrum

På Saabs 165 000 m2 stora industrimark planeras det för en ny stadsdel för runt 2000 bostäder. Området ska kopplas ihop med Jakobsbergs centrum. Saab vill minska verksamhetsytan och därför vill de bygga ett minst 25 våningar högt huvudkontor i området.
Status: Byggstart kan tidigast ske 2022

Ungefär så här kommer Saabs nya huvudkontor att se ut. Bilder: Enterarkitektur och Saab.


Barkarby Science Park
Ett forskningscentrum vid Barkarby. Enligt kommunen skall centret satsa på forskning och utveckling inom samhällsbyggnad och stadsutveckling. Bland annat skall det testas autonoma fordon och elbilar alltså förarlösa bilar!
Oscar Freyre
Sidkorrigering: 2020-05-14


1 kommentar:

 1. Mål 11 – Göra städer inkluderande, säkra och hållbara...Kampen om mat och vatten kommer att leda till våldsamma konflikter. Människor kommer att tvingas bo i tätt sammanpackade, hårt kontrollerade städer. När man väl fått in befolkningen i dessa Mega-cities så ska de klämmas in i små smarta lägenheter. Städer som är så tätt bebyggda att vi inte behöver bilar utan kan gå och cykla (vi skall minska koldioxidavtrycken) År 2050 väntas 70 procent bo i storstäder. Projektet kallas HABITAT 3. Man kommer att uppmuntra grannar att skvallra och rapportera.
  Mål 5 – Uppnå jämställdhet och ge alla kvinnor egenmakt...Hur ska FN kunna hantera islams syn på kvinnors roll? Det verkar krävas en världsdiktatur. Det verkliga målet är inte jämlikhet. Det slutliga målet är att feminisera samhället.

  Mål 15 – Skydda och återställa en hållbar användning av ekosystemen. Mål 15 innebära att landsbygden kommer att avfolkas (the Wildlife Project) Människor skall ge plats för natur och djur. Man vill ta tillbaka den vilda naturen och återskapa Mammutar och uråldriga oxar från förr. Sjöar och hav kommer bli fridlysta områden. FN kommer att bestämma över vår miljöpolitik. Sverige donerade 250 miljoner kronor. Hela agendan ska integreras i svensk politik...Välkommen till globalismen.

  ATTACKEN MOT BILISMEN…Smart growth innebär att bygga samhälle med bostäder och transport i närheten av jobb, affärer och skolor. Nya bygg saknar P-platser och garage. Man tvingar fram en minskning av bilismen genom rondeller och hinder och försämrad underhållet av vägar. Mittlinjen tas bort då vägen ska delas jämlikt. Planen kallas The Regional Transportation Plan. Här kallas planen Agenda 2030. Vi ser vi bilpooler och P-garage för cyklar växa fram.

  Mål 9 – Bygga motståndskraftig infrastruktur och främja hållbar industrialisering…Vi ska gå och cykla (minska koldioxidavtrycken) Städer som är så tätt bebyggda att vi inte behöver bilar utan kan gå och cykla. Agendan syftar till att öka inflyttningen från landet till städerna. År 2050 väntas 70 procent bo i storstäder. Projektet kallas HABITAT III. Agendan använder propaganda för att skuldbelägga människor. Man kommer att uppmuntra grannar att skvallra och rapportera i utbyte mot belöningar.

  Mål 11 – Göra städer inkluderande, säkra och hållbara...Kampen om mat och vatten och energi kommer att leda till våldsamma konflikter. Människor kommer att tvingas bo i tätt sammanpackade, hårt kontrollerade städer. När man väl fått in befolkningen i dessa Mega-cities så ska de klämmas in i små smarta lägenheter som ska vara resurssnåla.

  SvaraRadera

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...