Södra tornet version 2

 Södra tornet

(version 2)


Södra delarna av Storstockholm behöver en mer framträdande stadskärna. Med ny tunnelbanesträckning och uppgång mot Slakthusområdet kommer denna del av staden bli mycket attraktivt både för näringsidkare som för boende. I den södra hörnan av Globen-komplexets område skulle därför en vacker skyskrapa i nygammal klassisk stil passa bra för den framtida stadsdelens utveckling. Södra tornet skulle vara det geometriska fullbordandet av komplexet samt en ny stadsikon som syns från långt håll. 

Placering av förslaget:


Innehåll:

Södra tornet är ett multifunktionellt komplex som fylls med bostäder, hotell, kontor, saluhall, restauranger, caféer och skybar. Lågdelen är en byggnad i fyra våningar med saluhall i hela bottenvåningen, restauranger i våning 2 och kontor i våning 3 samt 4. Bostäderna (bostadsrätter och ägarrätter i varierande storlek) sträcker sig sedan ända upp till våning 29 därefter hotell i 9 våningar. Högst upp på våning 39 och 40 finns sky- pianobar med möjlighet till en Talk show/Tv-broadcast-studio med panorama utsikt mot innerstaden.  Visionsbilder:
 


Södra tornet sedd från Götgatan vid Medborgarplatsen:Saluhallen på bottenvåningen symboliserar karaktären av den omvälvande nya stadsdelen "Slakthusområdet". I dagsläget finns det inga saluhallar söder om Söder och därför anser jag att denna del av vår stad förses med ett gastronomiskt center. Restaurangerna på våning två skall servera mat från jordens alla hörn och samtidigt vara ett kulinariskt informationscentra för hela länet! 

Skyskrapans sidor är riktade mot väderstreckens mellanfåror såsom sydväst, nordost och detta för att få så mycket av kvällsljuset som möjligt! Den höga masten behövs för det kommande 5G-nätet och därifrån täcker det sin del av Södertörn, Europas elfte mest befolkade ö.


Stockholm är väldigt mörk om vinterkvällarna därför behövs något vackert som lyser upp staden under denna mörka tid på året. Skyskrapor är som vackrast när de har en läcker kvällsbelysning!
Stockholms stads planeringskarta över Slakthusområdet:
Design och text:

Oscar Freyre

2021-03-15  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...