RUFS

RUFS
Stockholms läns landsting och Länsstyrelsens regionala utvecklingsplan

RUFS lägger fram regionala utvecklingsplaner vart femte år. Den senaste var 2010 och det nya programmet avhandlas just nu. 
Länsstyrelsen är formell tillsynsmyndighet för handlingsprogrammen. 
På RUFS hemsida finns det handlingar i pdf-format gällande de senaste programmens sammanfattningar samt en hel del statistik, grafer och diagram såsom denna här nedan:

Ett i mitt tycke intressant synsätt är deras förslag för en Stockholmsregion med fler citykärnor, det så kallade regionala stadskärnor! Dessa stadskärnor skulle enligt de vara: Barkarby-Jakobsberg, Kista-Sollentuna-Häggvik, Arlanda-Märsta, Täby-Arninge, Kungens kurva-Skärholmen, Flemingsberg, Haninge Centrum samt Södertälje. 

Länk till RUFS hemsida finner ni HÄR

Mer om det kommande programmet efter sommaren!

2015-06-01
Oscar Freyre


1 kommentar:

  1. Den förra regionala utvecklingsplanen var RUFS 2001. Det var alltså nio år före RUFS 2010. Att man påbörjat arbetet med en ny plan innebär inte att den redan är färdig. Det krävs bl a först ett samrådsförslag och en samrådsperiod som brukar vara ca 6 månader och ett utställningsförslag och en utställningsperiod om ca 3 månader. Därefter ska den färdiga utvecklingsplanen godkännas av såväl landstingsfillmäktige som länsstyrelsen. Det gällde åtminstone för RUFS 2010, som är både en regionplan enligt PBL, med landstinget som ansvarig, och ett regionalt utvecklingsprogram som länsstyrelsen ansvarar för. Det tog fyra år att ta fram RUFS 2010 och kommer att ta något liknande för nästa plan, RUFS 2018.

    SvaraRadera

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...