söndag 16 februari 2014

Tropicana Stockholm

Tropicana
Bad-, hotell & konferensanläggning vid Kungens kurvaJag har länge gått och grubblat över varför det inte finns en stor badanläggning med tropisk klimat året runt i den här stan? Ett ställe där man kan tillbringa minst en halv dag i bara badbrallor och flip flop, bada, simma, duscha under fontänen, hoppa trampolin eller åka rutschkana med sina barn och äta gott, dricka vin, umgås och bara vara?
Tekniken och intresset finns ju och om bara den politiska viljan vore där så skulle denna badanläggning (tropiska oas) göra så att charterresorna skulle minska!


Min idé går ut på att kombinera anläggningen med ett lagom lyxigt hotell (trestjärnigt) med konferensmöjligheter och direktförbindelse till badanläggningen. 

Idén fick jag då jag låg och slöade på Puerto de la cruz´s (Teneriffa) jättelika poolanläggning med havsvatten och fontäner. I ett land där halva året är kallt, grått och mörkt vore det finnas plats för att få i sig lite värme och ljus och verkligen relaxa med familj och vänner. Stort ska det vara; 200 X 200 X 32 meter och hotellet ska vara högt så att den syns från håll och där ett trafikljus lyser och indikerar att; grönt = öppet och korta köer, gult = öppet, stänger snart eller långa köer, rött = stängt! Vart skulle denna anläggning ligga, undrar man förstås? Självklart i en av stans bäst strategiskt placerade läge; Kungens kurva! Snart berikas den med Tvärbana syd och Förbifarten så det blir inga problem att hitta dit!
Nu gäller det bara att hitta nån som vill bygga den?

   
Tropicana
skapat i Google sketchup februari 2014
av OSCAR FREYRE ART&DESIGN

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...