torsdag 6 mars 2014

Nya busslinjer till sommaren 2015

Foto; Keolis

Nu har stadens tillväxt nått SL´s kännedom och därför är stora förändringar bland innerstadens busslinjenät på gång till sommaren 2015. Keolis, som driver Citys linjenät, har gett SL ett förslag på ett nytt linjenät och som man hoppas ska få gå igenom till beslut under denna sommar. Förslaget utgår från analyser av kundundersökningar och önskemål samt sett utvecklingsmöjligheterna av framtida stadsutveckling. Ett pilotprojekt på linje 4 kommer nu att påbörjas till våren där servicen skall förstärkas bland annat av fler trafikvärdar både på hållplatserna och inne i ledbussarna (blåbussarna). Bland nyheterna finns att se att passagerare med barnvagn kommer att verifieras, bussarna ska gå med regularitet istället för tidtabell, nya bussfiler och att man ställer in fyra hållplatser för att få snabbare framkomlighet. En del gator kommer att få enkelriktningar samt andra förändringar i form av bussprioriteringar men under Slussens ombyggnation kommer Medborgarplatsen att fungera som en stor bytespunkt för innerstadslinjerna.
Stora förändringar i busslinjenätet i stan med flera nya linjer, omdirigerade linjer men också linjer som försvinner. Hos Stomlinjerna (blåbussarna) finns det också stora förändringar att vänta och ett nytt linjenät föreslagits, linje 5. Kartorna här nedan visar alla de förslag som Keolis lagt fram:


De röda bussarna


De blåa bussarna

Linje 5´s föreslagna utsträckning

Oscar Freyre 2014-03-06

3 kommentarer:

 1. Tack! Har du även information om nattlinjer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fast bara att linje 96 får ny linjesträckning (snabbare framfart Slussen-Skanstull) Ny linje: 93 Henriksdal-Slussen. Och att 94 och 91 går som vanligt. OF

   Radera
 2. Hej, skulle vilja använda materialet i en uppsats. Var kan jag hitta det ursprungligen?

  Tack för att du gör materialet lätttillgängligt!

  SvaraRadera

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...