lördag 28 november 2015

Prisutdelningen i Nacka

Prisutdelningen i Nacka
Yimbypriset 2015
Cathrin Bergenstråhle, Mats Gerdau och jag i Nacka Forum. Foto: Stanley Neijd

Yimby-Stockholms allra första pris till Albert Lindhagens minne utdelades igår till Nacka kommun och togs emot av Mats Gerdau kommunalråd i Nacka kommun och Cathrin Bergenstråhle ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. Glädjande nog var Nacka kommuns ledning mycket glada att få ta emot detta pris och hade därför ordnat med plats i utställningslokalen inne i Nacka Forum för just detta ändamål!
Nacka kommun är en värdig vinnare eftersom deras ambitioner att bygga riktig tät och innerstadslikt stad sticker ut bland övriga kommuners i länet. Nacka visar vägen helt enkelt!

Med från Yimby- priskommittén, förutom mig själv, var Per Ankersjö F.d. stadsmiljöborgaråd och Helena Olsson från Fastighetsägarna Stockholm. Vi hade också sällskap från tre Yimbymedlemmar från samordningsgruppen.

Härmed vill jag ännu en gång få tacka Nacka kommun för deras vänliga mottagning av Yimbykommittén och gratulera de till priset, vi hoppas att de fortsätter på den upplysta vägen!

Nedan: bilder från prisutdelningen och utställningen
Foto: Per AnkersjöEn exakt kopia av det inramade diplomet skall bevaras
för Yimbys framtida dokumentation!

Den fina miniatyrmodellen av framtida projekt för Nacka centrum!
Bergs Oljehamn ska omvandlas till en stad med 2000 nya bostäder. Det som mest föll min nyfikenhet på var det runda objektet till vänster! Kan det vara ett kallbadhus? Får helt enkelt ta reda på det inom kort!

Mer om Yimbypriset finns i bloggens högerspalt!

Oscar Freyre
2015-11-28


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...