tisdag 14 mars 2017

Moderaterna slår på stort!

Wow!
Moderaterna slår på stort och vill omvandla Loudden till en unik skyline!
Moderaternas vision om framtidens Loudden. Illustration: Utopia arkitekter

En ny stadsdel med 10 000 nya bostäder i riktigt stadsstruktur och hysa över 2500 arbetsplatser samt en snygg skyskrapa nästan lika hög som Londons The Shard! Det här är ju för bra för att vara sant? Till och med Roger Mogert (S) tyckte det såg "snyggt ut" och Centern välkomnar förslaget!  Moderaternas borgarråd Joakim Larsson och Anna König Jelmyr presenterade förslaget på en presskonferens idag i Stadshuset och Utopia har tagit fram illustrationerna. 
Det finns många utomordentligt bra punkter med detta förslag, bland dessa är att partiet vill se över lagstiftningen som skyddar Nationalstadsparken från den löjeväckande regeln att inget högt får synas inifrån parken, observera att det är en STADSPARK vi pratar om. Det andra är att man vill sänka bullerkraven och göra bostadsbyggandet till ett riksintresse! Riktiga stadskvarter och hög täthet är givetvis också en av de konstruktiva punkterna och det enda som fattas är en vacker hängbro strax söder om den nya skylinen, Österbron!

Det högsta huset har 85 våningar och når 300 meter över marken! Utopia 

Om detta skulle bli verklighet krävs en blocköverskridande samarbete och de reaktioner jag läst från andra partier verkar lovande. Handelskammaren reagerade dock negativt och kanske inte så underligt då deras visioner för staden är att bygga nya perifera förorter a la 60-tals bilism-program längs E4: an mot Uppsala. Regelverken måste ses över och ändras men det största bromsklossen LFV har ännu inte diskuterats! 


Loudden idag, fylld med oljecisterner som väntar på att bli flyttade till nya hamnen vid Nynäshamn Norvik. Min önskan är dock att man behåller kajen och förlänger den så att kryssningsfartyg kan angöra!
Med en viss hamnverksamhet, exempelvis kryssningsfartyg, kommer denna stadsdel att bli Skandinaviens mest dynamiska och Stockholm kan på allvar börja kallas för en världsmetropol!

Det ska minst sagt bli mycket spännande att följa detta!


2017-03-14
Oscar Freyre  


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...