fredag 5 oktober 2018

Rundvandring i Telefonplan

En liten rundvandring i Telefonplan

Idag tog jag en liten rundvandring kring my neighborhoods för att kolla läget med de projekt som är på gång där. Kvarteret Kobra (HSB) har ju grundarbetet påbörjats redan för ett år sen, inte mycket mer har hänt sen dess!
Jag gick in på Stadsdelsnämndens hus för att uppdatera mig om Tellus Towers. I våras gick byggbolaget och exploateringsnämnden ut med att ha ett slutgiltigt samråd i oktober men ingen där visste någonting om detta. Jag blev hänvisad till Stadsdelskontoret och till Henrik Nerlund!? Verkar minst sagt vara fortfarande ganska löst allting om dessa två torn!
Men då passade jag på att ta några bilder från kontorets fönster på nionde våningen:
Här kommer skyskraporna att stå om detta överhuvudtaget blir av! Via en mäklare stationerad här i Telefonplan har rykten om lägenhetspriserna för Tellus towers kommit ut och det snackas om upp till 150 000 kr per kvadraten! För en lägenhet på 43 m2 kan man alltså få pynta upp till 6,5 miljoner kr för, knappast realistiskt! Nedan: en ny film från SSM


 Vasakronans kontorer gapade tomma!

Modell av gamla Eriksson-fabriken med Designens hus till höger.
Apropå Designens hus så har man börjat att spärra av huset mot gatan för den närstående rivningen! Designens hus ska rivas och ge plats åt hyresrätter. Klart 2021


Ja, så här ödsligt har det sett ut sedan jag flyttade hit år 2004. Dyrbar mark på attraktiv kollektivavstånd ligger öde till alla bostadssökandes förtret! Om Tellus Towers blir av däremot kan denna plats bli en av stadens mest livfulla och modernaste stadsdel och ge bostäder åt 3000 personer!


2018-10-05
Oscar Freyre
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...