onsdag 15 januari 2014

140 000 nya bostäder!
Alliansens vision för Stockholm 2030
Årstafältet som skulle kunna bli mall för nya bostäder på Gärdet! Bild: Fastighetsvärlden

Alliansen siktar stort, mycket större än Socialdemokraterna som presenterade sina bostadsplaner i november förra året. Bara i innerstan planerar Alliansen att det ska kunna byggas 37 000 nya bostäder varav 17 000 i Östermalm. Det låter som att Ladugårdsgärdet kommer att förvandlas till stad och då borde man låta det planerade Årstafältet stå som förebild. I denna siffra inräknas de redan projekterade och påbörjade områdena Norra Djurgårdsstaden och Värtahamnen.
En annan rolig nyhet är att man satsar mer på Söderort som med 74 000 bostäder slår Norrorts 42 000 planerade! Bara i Hägersten planerar man för 
20 000 bostäder, att jämföras med dagens existerande 21 000! I paketet ingår också en rad samhällsservice med bland annat 24 nya gymnasieskolor samt 21 nya museer! 
Tanken är att tullarna ska blekna bort, som Nordin uttryckte det, och att staden skall växa ut mot närförorterna Ulvsunda-Alvik- Gröndal- Liljeholmen-Årsta- Gullmarsplan/Globenstaden (Johanneshov)-Hammarbyhöjden. I det bandet skall nästan 
50 000 bostäder byggas och blir då mer likt själva innerstadens struktur. 
Hur allt ska få plats utan att bygga på höjden och ta endast 7 promille i anspråk av de gröna områdena förblir en gåta för mig men jag lyckönskar Alliansen för denna djärva vision som i mitt tycke är det bästa förslaget politiker kommit med sedan man planerade Kaknästornet!
Oscar Freyre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...