måndag 6 april 2015

40 nya hotell

40 nya hotell
planeras i Stockholms län
 fram till 2020!
Grönt ljus för nya lågprishotellet i Älvsjö som skall stå klart 2017. 
Illustration: White arkitekter

Ur Stockholm business regions hotellrapport står det att läsa att Stockholm är en av Europas mest populära storstäder med 11 miljoner gästnätter 2014! Samtidigt varnar de för "kapacitetsgap" motsvarande 500 rum till 2016, alltså att det kommer att fattas rum! Nischningen till unika särdrag är också hög jämförelsevis med andra europeiska städers dock återstår problemet med finansieringarna som inte riktigt hänger med! 
Fem nya hotell har kommit upp det senaste året och tre till fyra är på gång att öppna senare i år eller början av nästa, det är hotellboom just nu alltså men som ändå inte räcker till! 

 Två sprillans nya hotell:
 Clarion Arlanda, 2013

Quality hotel Globen, 2014  

Utdrag ur hotellrapporten:


Ett intressant hotellprojekt som är på gång är Huddinge resort!

Projektet vid Kungens kurva innefattar hotell med 400 rum och konferensmöjligheter, äventyrsbad, spa- och wellnessavdelning, fritidsaktivititeter och motionsanläggning samt en omfattande restaurangutbud! Projektområdet kommer att uppta 45 000 kvadratmeter bruttoarea varav 24 000 av de skall utgöra hotell! Bebyggelsen får uppföras med en högsta nockhöjd på 120 meter över nollplanet! Entreprenör är Espa Invest (Esa Ranta) vilka står bland annat bakom Nådendal Spa och Club Caribia i Åbo. Utlåtelse och beslut sker till kvartal 3 2015 och anläggningen kommer då att stå färdigt till 2017/18
Till maj kommer det fler bilder från fastighetsfirman Arcona som än så länge låter oss nöja oss med dessa:
 Arcona
Sweco

P.s Kan inte låta bli att bli påmind om mitt förslag jag hade publicerat våren 2013. Det heter Tropicana och är en stor äventyrsbadsanläggning också belägen i Kungens kurva! Vilken tillfällighet!


Till slut, en lista över Sveriges största hotell (2011):
Källa: Travel news

Oscar Freyre
2015-04-06

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...