onsdag 28 oktober 2015

Urban Escape

Urban Escape
återskapar Brunkebergstorgs forna glans!
Bilder: Lundgaard & Tranbergs arkitektbyrå

Mitt i Stockholms hjärta, där Gallerian och Brunkebergstorg ligger, byggs det just nu något väldigt stort och som kallas Urban Escape. Tillsammans med AMF Fastigheter skapar man här en helt ny typ av stadslandskap och flexibla urbana lösningar. Det rör sig om kontor, hotell och kulturlokaler (Liljevalchs vårsalong) i stora mått och totalt skapas det ca 130 000 m2 ny yta. Hela kvarteret lyfts flera våningar och de högsta ligger hela 14 våningar upp! 
Hotellet blir en av Stockholms största med hela 540 rum. Den kommer att drivas av hotellkedjan Nordic Hotels & Resorts som grundades av den norske äventyraren Petter Stordalen. 
Tyvärr har den planerade 12 våningar höga hörnbyggnaden på Hamngatan/Regeringsgatan fått motstånd och inte helt oväntat sågats av både Skönhetsrådet och Stadsmuseet för att det var för högt. Vem skulle tro annat? Men sedan lade sig oväntat nog Länsstyrelsen i det hela och sade sitt nej! Varför? Jo för att det skulle störa sikten från Skeppsholmen!?? Ett vedertagen myndighetsmissbruk som visar rent bakåtsträvande tyranni istället för stadsutveckling! Länsstyrelsen har åter visat sig bruka fel metoder i urbana lösningar och borde frigöras från sina kommunala åtaganden för att ägna sig åt det de var ämnade till från början!
Hur som helst, här kommer det fler bilder från det magnifika projektets hemsida:
 Hotellet vid BrunkebergstorgDet sågade förslaget som nu tyvärr måste ritas om (bara för att det ska kosta mer)!

Oscar Freyre
2015-10-28


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...