torsdag 7 juli 2016

Samråd för Tellus Towers

Tellus Towers
samråd i augusti - oktober 2016
Illustrationer: SSM / Wingårdhs arkitektbyrå

Efter ett medlemsmejl från SSM låter de avslöja att projektet går vidare till en ny fas och att samråd med dialogpaviljong kommer ske under augusti till oktober i år. Parallellt med detaljplanearbetet pågår också utformningen av lägenheterna där arkitektbyrån Wingårdhs samarbetar med Hong Kong-baserade arkitekten Gary Chang. Designen på lägenheterna, oavsett boendeform, blir att väggar och paneler kan dras ut och flyttas vilket gör att hela 24 funktioner ryms på en begränsad yta. Boendeformen "äganderätter" har tyvärr kritiserats hårt av Socialdemokraterna och det är någonting som SSM kommer ta ställning till under hösten. Säljstarten planeras till första kvartalet av 2017.

Här nedan är det några bilder av hur området vid tunnelbanestationen Telefonplan kan komma att se ut i framtiden.
 Korsningen Telefonvägen/ LM-Ericssonvägen

 Telefonvägen mot Hökmossevägen

Ny situationsplan som visar en heltäckande överdäckning av tunnelbanestationen. T-baneterminalen är det fem-kantiga låghuset till höger om det högsta tornet.


Dock har Luftfartsverket inte uttalat sig om projektet än och det är allmänt känt att de lagt sig i och stoppat alla skyskrapeförslag som inkommit sedan de fick utökat flygsäkerhetszon!
Mer om detta kan ni läsa på en debattartikel från januari i år på DN


Oscar Freyre
2016-07-07
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...