tisdag 30 augusti 2016

Årstafältet försenas

Årstafältet försenas
ytterligare ett år!
Årstafältets etapp 1. Bild: Stockholms stad

Om ni undrar varför det är så dyrt att bygga i Sverige så har ni ett av svaren här: det är för lätt att överklaga politiska beslut!
Som i det här fallet med första etappen av Årstafältet, ett bostadsprojekt som varit på gång i hela 12 år, har ett nätverk bildats enbart för att överklaga bygget! 6000 namnunderskrifter har lämnats in tillsammans med överklagandet och man kan ju fråga sig varför folk med boende och jobb inte vill att bostadslösa ska få tak över huvudet? Är det höjden av egoism och egenmäktighet? Bara för att man bor ett antal år på ett område behöver inte innebära att man äger området eller kan bestämma dess framtida öde! Så länge stockholmarna bildar nya generationer måste de så småningom kunna ta vägen nånstans, eller vill samma egoister tvinga bort sina barn någon annanstans?
Och var är denna någon annanstans och vill de där ens ha nya grannar?
Överklagande fördyrar processen genom att byggbolagen tar igen det man förlorat på markavgift, varor man beställt och löner samt att kvadratmeterpriserna förmodligen gått upp ytterligare under den tid ett bygge stått stilla! Nätverket kräver att fältet behålls och görs om till landskapspark. Ursäkta mig men det finns gott om landskap och skog i vårt land så varför bo här? Är det här ytterligare bevis på I-landsproblem med bortskämd ignorans?
Tänk om alla bostadslösa kunde skriva en namnlista, ca en halv miljon namn, och överklaga nätverkets överklagan?

Här nedan följer några bilder på det vi förmodligen lär få vänta med att få se flera år till eftersom överklagandet gick först till Mark- och miljödomstolen för att antagligen, enligt nätverket som aldrig kommer ge sig, överklaga sedan till Mark- och miljööverdomstolen! (som om det inte kostar pengar?) Om vi säger att ärendet ligger ett halvår på varje domstol (de arbetar tyvärr inte särskilt snabbt då de inte har ackordslön) och ett halvår att få in överklaganden så är vi uppe i nästan 2 år av försenat byggstart på grund av några bostadsegoister! 

Bild: ETTELVA

Bild: Utopia

Bild: White arkitekter


Bild: Svenska bostäder


 Bild: Stockholms stad


Bild: Kjellander&SjöbergSituationsplan Årstafältet etapp 1. Bild: Stockholms stadTotalt handlar det om 1000 bostäder men så länge politiker inte gör något åt det meningslösa överklagandeformen kan vi inte räkna med billigare bostäder i framtiden, det är ju något de allra flesta frågar efter!
Motståndet är stort, titta bara på denna karta:
Bild: Tidningen Stockholmdirekt


Oscar Freyre
2016-08-29
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...