söndag 21 augusti 2016

På gång i Liljeholmen

På gång i Liljeholmen:
Bio, hotell, bibliotek och 200 nya bostäder!
Bild: Equator

Politikerna i stadsfullmäktige har låtit meddela att man vill vidareutveckla Liljeholmens centrum. Genom att däcka över tunnelbanan vill man nu bygga ut gallerian över spåret för att få plats med handel, bio och vård. Liljeholmen spås bli ett av stadens viktigaste noder och är nu bland de mest attraktiva platserna att vilja flytta till.
Stadsdelens närhet till innerstaden och dess vackra omgivningar med Mälaren, Årstaviken, Trekanten och Vintervikens bad-, park- och kolonilottsanläggningar med hantverkscaféer och restauranger är starka bidragande orsaker. Kommande stora stadsdelsprojekt såsom Marievik, Liljeholmskajen, Södertäljevägen och Lövholmen kommer definitivt göra området mycket attraktivt för näringslivet och skapa många nya arbetsplatser.  

Den aktuella överdäckningen

Det eventuella hotellet är tänkt att ligga en liten bit högre upp i Nybohovsbacken tillsammans med kontor och vårdinrättningar.
Dock vill de nöja sig med endast två våningar och det kommer göra överdäckningen till ett dyrt och resursslösande projekt! Förbindelsen mellan den isolerade Nybohovsbacken uppe på höjden håller på att förbättras genom ny gång och cykelväg och bostadsprojektet Liljeholmsblick med sina 100 bostäder klara till nästa år.
Här nedan ser ni ett förslag från Equator som för några år sedan var med och tog fram idéer för hur området skulle utvecklas:Här en skiss hur överdäckning av Södertäljevägen skulle kunna gestaltas. Bilder: Equator

Idéerna om utökningen av centrumet är i sin begynnelse och snart får vi reda på hur det artar sig och vilka förslag som kommer in!
Nedan: så här ser planskissen av det nuvarande Liljeholmstorget ut.

Kvarteret Rosteriet (SSM) snart klar för inflyttning.

Bilderna tagna 11 augusti 2016


Oscar Freyre
2016-08-21


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...