torsdag 20 oktober 2016

Centern om Bällsta radarn

Centern
vill utreda Bällsta radarn!

Idag kom äntligen beskedet om Bällstaradarns (golfbollens) roll för Stockholms stadsutveckling bör utredas! I Centerns skuggbudget, som skall presenteras nästa vecka, avsätts en miljon kronor på att åtgärda försvarets radartorn i Bällsta.
"Radartornet utgör det största hindret att bygga högt i hela Storstockholm!". Flera höghusplaner har reviderats eller kortats av på grund av tornet och man undrar ju varför man inte tittat på hur länder löst denna fråga? 
Har Sverige en föråldrad kontrollsystem för flygsäkerhet? Eller handlar det om slapphet och kinkiga myndigheter som inte viker en tum för bostadsproblematiken?  
Radartornets upptagningszon!

Radartornets roll är skilt från Bromma flygplats men överklaganden från Luftfartsverket vill göra sken av att det är flygplatsen som är den drabbade partnern. Enligt Exploateringskontoret kommer detta torn att medföra att Tellus tower kortas ned till dess ursprungliga höjd 200 meter och LFV´s överklagan av Norra tornen har med radartornet att göra och inte om flygpasseringsvägarna. Info om dessa projekt kommer den 27 oktober eller senare under hösten.


Life City. Atrium Ljungberg/ ON Arkitekter

Apropå Norra tornen som tar oss till Hagastaden: här kan ni gå in på en 3D-modell om det nya kontorskomplexet Life City. LÄNK HÄR


Tisdagen den 18 oktober invigdes Nya Värtahamnen.
Ett led i det stora projektet Djurgårdsstaden med 12 000 nya bostäder!
Se SVT´s klipp från händelsen med länk HÄR

Bild: Stockholms hamnar


Oscar Freyre
2016-10-20

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...