söndag 20 augusti 2017

Nytt från Norra Djurgårdsstaden

Nyheter från Norra Djurgårdsstaden
*Klart med nya "Lilla" Lidingöbron
* Kolkajen får fler nya bostäder!
* Rekordpris för en fyra i Norra Djurgårdsstaden: 9,5 milj kr!

Skiss av nya "Lilla" Lidingöbro. Bild: Knights Architects

Den nya dubbelspåriga bron kommer att kosta 650 miljoner kronor. Landstinget bidrar med 60 miljoner och Lidingö stad står för resten av notan. Bron kommer inte att vara öppningsbar men höjden höjs till 7 meter och förses med gång- och cykelväg. Den nya bron beräknas stå klart till 2022.


**************** 

Den nya artificiella ön Kolkajen kan hysa 1000 fler lägenheter än vad som planerades från början! Totalt allt som allt 1700 bostadsrätter och 600 hyresrätter.
Bild: Adept&Mandaworks

Äldre illustration: Kjellander & Sjöberg

Däremot går det både trögare och dyrare med östra delen av Gasverksområdet! De klassiska byggnaderna är i mycket sämre skick än vad man befarade och upprustnings- samt saneringskostnaderna skjuter i höjden!
Bild: Stockholm Royal seaport

************** 

Bobergsgatan 75
Bobergsgatan är paradgatan längs hela det nya området som kallas för Norra Djurgårdsstaden. Den löper från väst till öst i en 2,5 kilometer bågformad stadsgatustruktur utformad som en klassisk allé.
Fastighetsbyrån har just nu en fyra på 103 m2 där till salu för 9,5 miljoner kronor (ca 93 000 kr/m2) och det måste vara rekord för en lägenhet som blir färdigbyggt först nästa år!

Karta över Norra Djurgårdsstaden med Bobergsgatan 75 och Kolkajen placerade


2017-08-20
Oscar Freyre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...