onsdag 25 oktober 2017

Ny sovstad i Stora Sköndal

Ny sovstad i Stora Sköndal
får kritik av de boende, nyhet?

För knappt en månad sedan presenterades planförslaget, från Kjellander+Sjöberg Arkitektkontor och Stockholms stad, på Stora Sköndals nya stadsdel
och som ligger just nu på samråd. Innan presentationen redogjorde dock lokalpressen för allmänheten hur det stod till med planerna genom artiklar med de boendes negativa kritik mot dessa planer. Att de boende alltid klagar på nya byggplaner är inget nytt men att förmedla det som att de utgjorde en majoritet av invånarna är ett hån mot de bostadslösa och utvecklingen av Stockholm! Lokalpressens inställning, okunskap och målgrupp blottades därvid och detta är ett systematisk verktyg som de negativa antiurbana krafterna använder för att bromsa utvecklingen. Som om det inte vore sorgligt nog så hävdar tidningen att de får arga inlägg från de boende och att man därför måste ta upp det eftersom de ser sig som den "illa tvungna nimbymegafonen"! 

Planens kritik bör istället fokuseras på den sovstadskaraktär stadsplanen har med hus i park, punkthus och öppna kvarter, precis som man alltid byggt utanför tullarna sedan 40-talet. Här ska det få plats med 4400 bostäder och 1500 arbetsplatser, det mesta i form av service som äldreomsorg, förskola och skola.  Kopplingar till andra stadsdelar som exempelvis mot Farsta är totalt obefintliga och vi snackar alltså om anno 2035 när allt ska vara klart!



Bilder: Kjellander+Sjöberg

Följande kartor från arkitektfirman får fylla resten av inlägget då ingenting av "egentlig" nyhetsvärde finns att rapportera!


  





2017-10-25
Oscar Freyre


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...