fredag 13 oktober 2017

Yimby 10 år!

Stadsbyggnadsnätverket
Yimby firar 10 år!

Stadsbyggnadsnätverket YIMBY firar tio år av arbete med att främja den täta och levande blandstaden, genom såväl opinionsbildning som konkreta planer. För att uppmärksamma detta slår vi på stort med en heldag av YIMBY-aktiviteter, med bl.a. intressanta föreläsningar, panelsamtal och utställning av YIMBYs egna projekt Enköpingsvägen, Lindhagenplan 2.0 och Österbron. Det kommer att finnas gott om tillfällen att mingla med såväl YIMBYs medlemmar och talespersoner, som med speciellt inbjudna gäster. På kvällen avslutas dagen med en fest i samma lokaler.
Eftermiddagens program är gratis och öppet för allmänheten att komma och gå som man vill, men antalet platser är begränsade. Anmälan och förköpt biljett krävs dock för att närvara på kvällens festligheter.
Plats: Kungsbroplan 2, Fores lokaler
Tid Programpunkt
12.00 Dörrarna till utställningarna öppnar för allmänheten
13.00 Välkomstord från YIMBYs grundare
14.00 Föreläsning Jan Jörnmark: Tio års stadsdebatt
15.00 Föreläsning Jerker Söderlind: Möjlig förtätning och komplettering
16.00 Panelsamtal: Tio år av stadsbyggnad - behövs ett nätverk som Yimby även fram till 2027?
17.00 YIMBY-priset till Albert Lindhagens minne: TIllkännagivande och prisutdelning
18.30 Efterfest (förköp krävs)
23.00 Lokalerna stänger
Speciellt inbjudna gäster:
Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia, är flitig debattör och en av Sveriges ledande experter på bostadspolitisk historia. Han är även författare till bland andra Övergivna platser och Göteborg - mellan kreativitet och segregation.
Jerker Söderlind är VD för Stadsliv AB och författare till boken Handeln bygger staden. Jerker är arkitekt, journalist, självutnämnd “marknadsurbanist” och har forskat vid KTH, avdelningen urbana och regionala studier. Flitigt anlitad som föreläsare och strategisk rådgivare i stadsutvecklingsfrågor.
Regina Kevius är civilingenjör och stadsbyggnads- och exploateringschef i tillväxtstaden Sundbyberg samt före detta stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm stad.
Fler gäster tillkommer!

Jag kommer personligen att närvara under hela dagen för att svara på frågor kring våra utställningsobjekt.
Välkomna!

Oscar Freyre
2017-10-13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...