söndag 22 april 2018

Tidig samråd för Tellus Towers

Tidig samrådsmöte för Tellus Towers i Tekniska nämndhuset
 Modell av Västberga 1:1 med Tellus Towers 78 + 57 våningar och överdäckning av tunnelbanestationen. 

Onsdagen 11 april 2018 var det samrådsmöte om projektet Västberga 1:1 eller mer känt som Tellus Towers på Tekniska nämndhuset. Exploateringskontoret var där för att visa sin modell och svara på frågor från allmänheten. Jag, som representant från min bostadsrättsförening som är sakägare i ärendet var där, samt ett par Yimbymedlemmar. Framför allt var vi där för att lyssna på kritiken. Det rådde stor tveksamhet gällande SL´s roll i projektet trots att en inhys plan om överdäckning av tunnelbanespåret och ungefär 2500 nya trafikanter skall vara med å trängas på den idag underdimensionerade stationen!
Hoppas exploateringskontoret tar upp ett närmande med SL till nästa samråd i höst. Helt klar är det att överdäckningen hänger på den höga exploateringen vilket i sig finansierar projektet. Hade det varit tolvvåningshus hade projektet lagts ned för länge sedan!  Byggbolaget SSM och arkitektbyrån Wingårdhs var där och jag framförde mina kommentarer till dessa angående den stilistiska och linjära utformningen samt att jag tyckte de haft ett imponerande tålamod i detta projekt som går mot sitt elfte år!
Nedan: fler bilder från samrådsmötet.
     

Projektet är banbrytande och djärv för en stad som Stockholm ingen tvivel om det. Man kan se det som ett stort steg att bli en riktig storstad. Någonstans måste man ju börja och hade vi, likt Göteborg, haft ett jubileum att fira hade detta varit klart för länge sedan!
Jag håller verkligen tummarna!


2018-04-22
Oscar Freyre
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...