onsdag 30 december 2020

Adjö skitår och Gott nytt Vaccinets år!

 Adjö skitåret 2020

och

Gott nytt Vaccinets år 2021

Bilden tagen vid "Gläntan" eller "Västbergaskogen" vid Telefonplan, alltså väldigt nära de planerade Tellus towers-tornen skulle stå!


Att det varit ett skitår känner väl, vid det här laget, alla svenskar till då pandemin krossat allas drömmar och förväntningar under årets gång!

Men 2020 går även in som ett riktigt skitår för alla de bostadslösa i Stockholms län. Det är inte bara pandemins fel utan även politikers och myndigheternas avsaknad av empati och förståelse för ungdomarnas problem att kunna ta sig in på stadens bostadsmarknad! 

Istället för att överraska våra ungdomar med en nyhet som gick åt det positiva hållet i detta virusinfekterade och totalt asociala år lystrade politikerna till antiurbana tjänstemän på stadsbyggnadskontoret. De 1200 bostäderna i Tellus towers-projektet gick om intet och istället fick de unga bostadssökande veta att myndigheterna vill se större lägenheter som kan säljas till barnfamiljer och äldre par med utflugna barn!

Återigen gick riksintressen och kulturmiljön före åtgärder att minska bostadskön. Ska verkligen välbärgade tjänstemän med tak över huvudet, har utflugna och väletablerade avkommor sedan länge bestämma takten och målen för bostadsbyggandet? Är det inte kontraproduktivt att ha narcissistiska personer på viktiga offentliga poster vars syfte är att främja tillväxt och utveckling? 

Jag hoppas att 2021 blir ett annorlunda år, en vändpunkt gällande sättet att tänka förnuftigt och övergripande för hela samhället i stort. Om inte så hoppas jag att ett vaccin görs för att även bota egoismens virus och gör dessa naiva personer i denna riskgrupp friska! 

Gott Nytt Vaccinets år 2021!


Oscar Freyre

2020-12-30 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

all Posts Plugin for WordPress, Blogger...